Käsien krooninen ekseema

19.03.2019

Kuten oon aikasemminkin tänne kertonu osasyyksi ravintola-alalta pois lähtemiseksi sen, että mun käsien kunto ei ole hirveen hyvä. Avataas vähän enemmän aihetta.

Mulla on siis käsien krooninen ekseema.

Se ei siis tartu, eikä oo vaarallista, mutta todella inhottava sairastaa ja ällöttävän näkönen.

huhtikuu 2018
huhtikuu 2018

Tästä kaikki alko tammikuussa 2018. Eka pientä vesikelloo kämmenen alaosassa, joka vaan levis mitä lähemmäks kesää mentiin. Lääkäri käski rasvata ja pestä käsiä kunnolla. Ne käski käyttää kumihanskoja töissä aina kun tiskaan... No nehän vaan pahenti asiaa. Kesäkuussa sain hydrocortisonia.

syyskuu 2019
syyskuu 2019
syyskuu 2019
syyskuu 2019

Elokuun kun olin lomalla, kädetkin oli paremmat. En käytännössä tehny siis yhtään mitään, niin kädetkin oli kunnossa. Eihän se vaatinut kun pari työvuoroa keittiöllä ja satunnaisia vuoroja pubissa, niin kädet oli tässä kunnossa, mitä kuvat yläällä näyttävät. Lääkärit määräs sibicortia ja käski edellee töissä käyttää kumihanskoja. Salilla oli myös todella mielenkiintosta käydä, tai ylipäätään yhtään missään kun häpesin näitä käsiä niin paljon. Mutta eihän tää nyt oo vielä ees paha!

tammikuu 2019
tammikuu 2019

Tammikuussa kädet alko olee sitä luokkaa, että mua suoraan sanottuna alko jo pikkusen vituttaa koko touhu. En ees muista mitä kaikkia rasvoja oon tähän lätränny, mutta vasta nyt kun kohta kaks kuukautta päivittäin, aamuin-illoin, oon vahvempaa kortisonia (bemetson-k) näihin tumppuihin, alkaa kädet olla normaalin näköset. Taino, en siitä normaalista tiiä, mutta sen näköset, että niiden kanssa kehtaa liikkua. Tai pystyy liikkumaan!

tammikuu 2019
tammikuu 2019
Alkuvuodesta noi kämmenet oli siis niin kipeet, että ei hanskoja voinu kuvitellakkaa laittavansa käsiin. Siitä voi miettiä kuinka vaikeeta on ollu tehdä yhtään mitään töitä. Lääkärihän kirjoitti mulle lapun, etten ravintola-alan hommiii voi tehä hetkeen, enkä luultavasti enään ikinä.
maaliskuu 2019
maaliskuu 2019

Siinä samalla kuoppasin hierojan ammatin, joka oli ajatuksena käydä seuraavaksi. Ei nuo kädet kestäs sitä läträämistä, kun hyvä että suihkussa voi nykyään normaalisti käydä. Senkin jälkeen pitää rasvata 3 eri rasvaa, ettei vaan kädet pääse aukeemaan.

Toivottavasti nää kädet paranee ees joskus, muttakun kerkesin vuodenpäivät tätä sairastaa ennenkun sain tarpeeks vahvan rasvan, niin tää on kerenny kroonisoituu. Eli voi olla, että elän lopun ikäne tän kökkötaudin kanssa. Ihotautilääkärillehän en oo vieläkää päässy, koska aina on pitäny kokeilla vielä yks rasva.


Kärsiikö kukaan muu tästä samasta vaivat?


Janette