Nainen, 54

Tällä hetkellä toimin henkilöstöasioiden parissa ja työ on toimistotyötä, ei niinkään fyysisesti raskasta, mutta psyykkistä kuormitusta on. Yleisimpiä vaivoja ovat niska-hartiaseudun jumit. 

Harrastan kutomista, kesäisin puutarhan hoitoa, pyöräilen, kävelen ja viime kesänä hankin potkupyörän, joka on yllättävän rankkaa (tai sitten kunto oli huono), viime talvena hankin kolmenkymmenvuoden jälkeen sukset ja hiihdin paljon. Tänä talvena en ole vielä hiihtänyt. Olen enempi sellainen tasamaan hiihtäjä ja perus diagonaalityylillä. Ylä- ja alamäet ovat ehdoton nou, nou! Uimassa käyn myös, mutta sekin menee "lyylillä on tyyli" -tyylillä.

Wellnetteen ja Janetteen tutustuin viime syksynä, tai oikeammin jo kesän korvalla, kun näin facessa ilmoituksen pienryhmän aloituksesta ja siltä istumalta ilmoittauduin, sen enempiä miettimättä.

Ns. uutena keuruulaisena, minulla ei niin ollut liikunta- ja kuntoilupaikat tiedossa ja ajattelin, että näin pystyy niihinkin tutustumaan ja saa uusia tuttavuuksia. Ammattilaisen ohjauksessa myös rajoitteet tulee huomioiduksi ja liikkeet oikein tehtyä, ettei riko paikkoja lisää, minullakin noita rajoitteita löytyy ihan riittävästi. Toki oma peilikuva ei niin miellyttänyt ja vaikutti osalta asiaan myös. Saattoi myös vaatteet kiristää ja puristaa ja olo oli muutoinkin vähän kuin täytetyllä makkarankuorella.

Todellisuus iski, kun tuli ruokavaliot ja liikuntaohjeet ja ensin tuntui siltä, ettei tästä selviä ihan tavallisella matematiikalla. Perusluonne kun on se, ettei periksi anneta, alkoi kaikki alkuvaikeuksien jälkeen sujumaan. Yhteistreenipäivää odotti aina innolla, mitä ihmettä Janette on taas keksinyt ja selviääkö hengissä :) Treenit ovat olleet todella innostavia ja Janette osaa lukea ihmisiä, lisää painetta kannustavalla tavalla. Hyvin on huomioinut myös rajoitteet ja kipuja ei ole tullut. Porukka on ollut aivan mahtava ja sitä naurun määrää, tämä on iloista puurtamista. Olen oppinut syömään oikein, eli tarpeeksi ja oikeanlaisia ruokia, mistään en koe jääneeni paitsi (ja on meillä herkkupäiviäkin :) ).

Tuloksiakin on tullut; painoa tippui eka jakson aikana 3,1 kg, mutta niin kuin aina sanotaan, vaaka ei kerro kaikkea, kadonnut vyötärö löytyi ja kaventui huimat 14 cm ja kyllä tuo ahterikin pieneni 2,5 cm (sinne varmaan tullut sitä lihasta lisää, senverta paljon on kyykätty :) ). Tietysti mikä vaikutti muutoin oloon, on ihan sanoin kuvaamatonta! Ja kyllä se peilikuvakin jo ihan ok on :)

Tämä on kuin huumetta, jää koukkuun ja pakko oli ilmoittautua heti seuraavalle kurssille myös. Välissä ollut jo ikävä yhteistreenejä, porukkaa ja Janettea tietysti. Tämä vaan on niin mahtavaa!!

Odotan saavani varmuutta ja rutiinia syömisiin ja intoa liikkumiseen ja kyllä se tietysti olisi kiva jos paino vielä tippuisi ja suunta onkin ollut kivasti alaspäin. Tavoitteena on kiinteytymistä ja kesää kohden bikinikuntoon! :)

Innolla odotan Wellnetten uusia kujeita ja mukana ollaan! :)