Ruokien puntarointi

05.02.2019

Kyselin hetki sitten instagramin puolella, kuinka moni käyttää puntaria apunaan, että oikea annoskoko löytyisi, nyt kerron teidän vastaukset!

Mähän oon semmonen, että teen ruokani aina vähitään kahelle päivälle valmiiks, monesti jopa kolmelle päivälle. Kun arki on vähän semmosta, ettei koskaan tiiä missä on seuraavana päivänä, niin pakko olla ruokaa kaapissa koko ajan. Se helpottaa arkee ja sitä, että tulee oikeesti syötyä kunnolla kiireen keskellä.

Oon myös semmonen, että tykkään punnita ruokiani. En jokaista ateriaa todellakaan vedä vaa'an kautta, vaan kun teen ruuat, puntaroin raaka-aineet kahdelle-kolmelle päivälle kerralla ja jaan ne sit niin moneen purkkiin mitä niistä aterioita tulee. Helppoa ja yksinkertaista. Teen tätä just sen takia, koska mulla on tapana syödä yleensä liian vähän ja jossain kohti se sit kostautuu ja naamasta menee alas kaikki mahollinen.

Kyselin instagramissa teiltä, että puntaroitteko ruokiani ja pyysin kommentteja kyseiseen asiaan. Prosentit jakautu puntaroinnin ja ei puntaroinnin välillä 45/55, eli aika tasasesti meni. Jostain kumman syystä, en vastauksia ig:stä enään löydä ja se ei ole mitään uutta, koska pari edeltävää viikkoa tää mun elektroniikka vehkeiden käyttö ei oo menny ihan putkeen. Ekoista kuudesta vastauksesta tajusin kuitenkin ottaa SS, joten tässä ne:

'joskus punnitsen jos haluan kiristellä muutaman kilon'

'Punnitsen, koska haluan oppia ja kehittyä.'

'En puntaroi enään, koska olen oppinut näkemään jo oikean ateria koon...'

'Että saan varmasti tarpeeks ruokaa'

'ETTEN SÖIS LIIKAA!!!:D'

'Juuri siksi, että syön tarpeeksi.'

Heitelkää hei vielä vaan kommentteja jos tää aihe puhuttaa! Mielelläni luen mielipiteitä aiheeseen liittyen!

...Ja sen haluan vielä sanoo, että mä en pakota enkä puolla enkä käske ketään koskaan IKINÄ punnitsemaan ruokiaan, eikä mun valmennuksissa se edes ole pakollista! Monesti ja oikeestaan aina sitä suosin sen takia 3-5 viikkoa alkuun kun hommat laitetaan pyörimään, jotta opittaisiin näkemään oikea annoskoko, mutta se ei ole pakollista, enkä ketään siitä moiti...


Janette